خلاصه داستان:
کوچکترین فرزند یک خانواده هفت نفری ناپدید می شود و جستجو برای پیدا کردن وی آغاز می شود. جستجور و ظن از دختر بزرگ خانواده شروع می شود که شاهد دزدیده شدن کودک بوده
تصاویر فیلم:
نقد و بررسی فیلم به قلم David Ehrlich (دیوید اررلیک)
نشریه Time Out
نمره 10 از 10
اگر قرار باشد فیلم های ترسناک به موضوعات ریشه ای بپردازند ، پس می توانیم بگوییم در 15 سال اخیر ترس های مدرن به طور عمده ای بر این عرصه غالب شده اند. تکنولوژی که این روزها به عنوان عاملی ترس زا به کار برده می شود یا فیلم های وحشتناکی که درباره خشم و بیم غربی ها از حملات و تلاش های ناقص تروریست ها ساخته می شود. اما نوع دیگری از ژانر ترسناک در حال شکوفا شدن هست که به ترس های غریزی یا حتی مذهبی می پردازد : همانند فیلم های “احضار The Conjuring” و “بابادوک The Babadook ” . اگر فیلم اول “رابرت اگرز” را مثال خوبی برای این گونه محسوب کنیم ، می توان گفت این نوع فیلم ها در حال مسلط شدن بر ژانر ترسناک هستند.
این روند را می توان بازگشتی به سبک آثار دهه 1960 و 70 نامید، آن زمان که “شیطان” نقش اصلی را در فیلم های معروف “بچه رزماری” و “جن گیر” به عهده داشت. این فیلم ها تنها نمایشی از خون نبودند بلکه تاثیری طولانی داشتند و اعتقادات مذهبی مردم را نشانه گرفته بودند و مخاطبان با چشمانی بهت زده و شوکه شده سالن سینما را ترک می کردند.
“ساحره” که از موعظه های منحرف شده اواسط قرن هم بهره می برد ، داستان خانواده ی طرد شده ای را بیان می کند که با شبهه و جادوگری احاطه شده اند. ساحره فیلمی است که شما را متقاعد می کند حضور شیطان امری احتمالی نیست بلکه کاملا قطعی است.
فیلم در انگلستان جدید اتفاق می افتد ، حدود سال 1630 – ده ها سال قبل از این که جادوگر بدنام ، زوج “ویلیام” و “کاترین” را ( بازیگران سابق “بازی تاج و تخت” رالف اینسون و کیت دیکی ) محک بزند و این زوج به علت گناه نامعلومی از شهرشان رانده شوند . همه چیزی که ما می دانیم این است که ویلیام کمی در اعتقاداتش پایبند بوده و با همسرش مجبور شده اند که زندگی را با پنج فرزندشان دوباره از نو بسازند. با تمام این شرایط زندگی شرافتمندانه ای دارند. تا این که کوچکترین فرزندشان ناپدید می شود. بزرگترین دخترشان “تاماسین” (با بازی آنیا تیلور-جوی ) هنگام دزدیدن بچه توسط یک جادوگر در نزدیکی یک جنگل شبح وار شاهد ماجرا بوده است. به محض این که فاجعه رخ می دهد خانواده به جستجو مشغول و از “تاماسین” شروع می کنند.
جایی که بیشتر فیلم ها ریتم را کند می کنند تا مخاطبان بتوانند خود را با محیط وفق دهند ، “اِگرز” دقیقا بر خلاف جهت حرکت می کند و اثرش را فورا به سمت یک غوطه وری تمام و کمال می برد. ویلیام و خانواده اش با لهجه غلیط یورکشایر ( نام ایالتی در شمال انگلستان ) صحبت می کنند که پر از ساختار زبانی قدیمی و کهنه است . فیلمساز می گوید هنگامی که مشغول نوشتن فیلمنامه بوده است به یاد شکسپیر افتاده است ، و حتی در نوشتن دیالوگ ها از نامه های نوشته شده در آن زمان استفاده کرده است که در فیلم واضح است. لباس های پاره پاره و آوارگی شان نشان می دهد خانواده مجبور است با این قضایا کنار بیاید، که این به فیلم”ساحره” حس واقعی بودن خاصی می دهد. ما به قسمتی حقیقی از تاریخ می نگریم که شبیه فیلم “درخشش” به نظر می آید. سال پیش که برای بار اول فیلم را در جشنواره “ساندنس” دیدم کمی با زبانش مشکل داشتم. احتمال نمی دهم که فیلم در راه اکرانش دستخوش تغییراتی شود ، اما هنگامی که اخیرا دوباره آن را تماشا کردم تمامی آن ملاحظات اولیه کاملا از بین رفت؛ دوربین محرک و آن جیغ های مداوم فیلم ، فضای وحشتناک و هیجان انگیزی خلق می کند که بیننده امکان ندارد در آن فضا قرار نگیرد . شیوه فیلمسازی “اِگرز” جسورانه، با اعتماد به نفس و بی نهایت صبورانه است که بیننده را در دنیای اغواکننده خویش رها می کند… دنیایی با زیبایی بی حاصل .
با وجود این که “اِگرز” زیبایی های فنی قابل انتظار اثرش را به رخ می کشد ، “ساحره” فیلم بازیگران است که شش بازیگر در عمده زمان فیلم حضور دارند. “الی گرینگر” و “لوکاس داوسون” برادر و خواهر کوچکتر تاماسین گاهی آزار دهنده و گاهی وحشت زده به نظر می رسند خصوصا هنگامی که رابطه خود را با یک بز مرموز به نام “بلک فیلیپس” گسترش می دهند. “هاروی سکریمشا” برادر کوچکتر تاماسین، خونگرم و معتقد است و به خاطر کمک به خواهرش حاضر است هر کاری کند حتی اگر به ضرر خودش تمام شود . اما این تاماسین است که فیلم حولش می چرخد، و آنیا تیلور- جوی تازه کار ، خوب بازی می کند. او در قالب تاماسین است؛ دختری جوان و مستقل در عصری که چیزی به نام استقلال زنان وجود ندارد سعی در کشف ماهیت درونی خویش دارد، آسیب پذیر و لجوج است و زود از کوره در می رود.
این فیلم وارونگی مدرن فرمول موفق فیلم های دهه هفتاد است که “اِگرز” تحت تاثیر آن هاست : بله ممکن است شیطان کاملا واقعی باشد ولی چیزی که مایه ی ترس است شیطان درون قلب خودمان است . چیزهای وحشتناک زیادی در دنیای سیاه فانتزی گونه این فیلم رخ می دهد، اما تقریبا در هر قسمت از فیلم این گونه نیست چون شیطان برای پیچاندن داستان وارد شده است. در عوض بیشتر اوقات این اتفاقات ، نتیجه شکست های خود انسان است ، به علت غرور ، پیروی از اعتقادات تعصب آمیز و روی آوردن به ترس و عوام فریبی در اوقاتی که رحم و دلسوزی بیشتر کارساز است. “اگرز” قصه فیلمش را از دل رسم های قدیمی و افسانه ها بیرون آورده است اما چیزی که در این داستان کوتاه به آن دست یافته است تکان دهنده و حیاتی است. “ساحره” داستان خانواده ای است که سعی در جداکردن خود از اجتماع دارد و زمانی که آن حفره ها (اشاره به ترس های انسان) سر باز کنند دنیای بی رحم بیرون، تاریکی خود را نشان می دهد.
اختصاصی نقد فارسی
مترجم: بابک مؤیدزاده
کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل (از جمله برای همه نشریهها، وبلاگها و سایت های اینترنتی) بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: سایت نقد فارسی” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.
40
دیدگاه بگذارید
… [Trackback]
[…] Read More Information here on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 10845 additional Information on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Information to that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Information here to that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 59017 additional Info on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Information here on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Information on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
قبل از نقد فیلم بدنیست ۲ موضوع رو بیان کنم ۱)جدیدا خیلی میبینم در بین دوستان در همین سایت و حتی به منتقدین واقعی،نقدی که بر فیلم مینویسیند بیشتر به خلاصه فیلم شبیه است تا نقد اصولی خود فیلم.۲)فکر کنم قبلاً هم گفته ام(مطمئن نیستم)که من فیلمهای ترسناک رو حتماً حتماً تنها و در شب نگاه کرده،میکنم و خواهم کرد و هرگز این سنت رو کنار نذاشته ام و اونهم بخاطر حداکثر لذت بردن و کسب تجربه ی ترس واقعی بوده و باید اعتراف کنم گاها واقعا جاخورده ام(ترسیده ام) که البته خیلی کم بوده اما برای فیلمهایی چون it،خانه… ادامه »
… [Trackback]
[…] Find More here on that Topic: naghdefarsi.com/title/the-witch/ […]
adelmahdi:علاوه بر مطالب عزیزان باید یادآور شویم که " اعتقاد به گناه نخستین یا ازلی " بارها در فیلم تاکید شده و در کل گناهکار بودن ذاتی و توبه های پیاپی و دائم از آن ، در فیلم دیده می شود. در قسمتی از فیلم که به مرگ کِیلِب (پسر بزرگ خانواده) می پردازد تنها بعد از بالا آوردن سیب ( اشاره به گناه اولیه آدم و حوا در خوردن سیب ممنوعه) موفق به آمرزش واقعی می شود و پس از در آغوش گرفتن معشوق حقیقی می میرد. بعضی مسیحیان معتقدند که ما با گناه زاده شده ایم . مثلا… ادامه »
[quote name=”adelmahdi”]علاوه بر مطالب عزیزان باید یادآور شویم که ” اعتقاد به گناه نخستین یا ازلی ” بارها در فیلم تاکید شده و در کل گناهکار بودن ذاتی و توبه های پیاپی و دائم از آن ، در فیلم دیده می شود.در قسمتی از فیلم که به مرگ کِیلِب (پسر بزرگ خانواده) می پردازد تنها بعد از بالا آوردن سیب ( اشاره به گناه اولیه آدم و حوا در خوردن سیب ممنوعه) موفق به آمرزش واقعی می شود و پس از در آغوش گرفتن معشوق حقیقی می میرد.بعضی مسیحیان معتقدند که ما با گناه زاده شده ایم . مثلا جان… ادامه »
علاوه بر مطالب عزیزان باید یادآور شویم که " اعتقاد به گناه نخستین یا ازلی " بارها در فیلم تاکید شده و در کل گناهکار بودن ذاتی و توبه های پیاپی و دائم از آن ، در فیلم دیده می شود. در قسمتی از فیلم که به مرگ کِیلِب (پسر بزرگ خانواده) می پردازد تنها بعد از بالا آوردن سیب ( اشاره به گناه اولیه آدم و حوا در خوردن سیب ممنوعه) موفق به آمرزش واقعی می شود و پس از در آغوش گرفتن معشوق حقیقی می میرد. بعضی مسیحیان معتقدند که ما با گناه زاده شده ایم . مثلا… ادامه »
به نظرم یکی از بهترین فیلم های ژانر ترسناک در این چند سال اخیر بود،درسته که از همان ابتدای داستان ،پایان اون رو می تونید حدس بزنید اما خوش ساخت بودن فیلم شما رو ترغیب میکنه به نگاه کردن فیلم تا آخر
من و ترلانی و گلی با تو موافقیم (ما همان سعید طوسی پایینی هستیم)
گانگنام استایل
۵
خیلی خیلی فیلم چرتی بود
اولان گنگ اولمه نچه یاشین وار میه؟
کول الیم باشیه
کم دیگینن گامنام استایل
اوب اوب اوب اوبام گاماستا
از طرف مهدی رشیدی بصیر و محمد امین ترلانی.
تاریخ: ۱۵٫۱۰٫۱۳۹۵ مصادف با ۴٫۱٫۲۰۱۷ ساعت ۱۴:۲۵ درود بر احمدی نژاد.مرگ بر آیینی چوگونه؟؟؟؟نومونه؟؟؟؟؟بودونه؟؟؟؟؟آنگونه؟؟؟؟ 😀
اوپام گاماستا
😛
آقا مهدی منم با تو موافقم
اصلا فیلم قشنگی نبود
عشق است psy
دمت گرم آیینی و چوگونه؟؟؟؟
اصلا فیلم بدرد بخوری نبود و ترس خاصی نداشت و داستان کلی و شخصیت ها معلوم نبودن
دوستان این فیلم در اصل دین مسیحیت رو زیره سوال برده بود ….
در اصل ساحره، همه ی اهالی خانواده بودن به جز توماسین، مخصوصا اون دختر کوچیکه و اون کاترین زشت
فیلم بنا به تعریفی که ازش شده بود و امنتیازی که گرفته بود اصلا در اون حد نبود که فکر میکردم ولی ارزش یه بار دیدن رو داشت ۶/۱۰
انواع فیلم های ترسناکو دیدم
عاشق این سبک فیلمام که که با این سبک قدیمی و این لباس ها و دهکده ها ساخته میشه
ولی متاسفانه فیلم داستان جالبی نداره و مخاطبو ارضا نمیکنه
من خودم نفهمیدم اصن چی شد اون زن های آخر فیلم چی بودن اصلا اون جادوگره کی بود چرا اذیشتون میکرد، خیلی دیگه گنگ بود
درود
فیلم جالبی بود.
دوستانی که به دنبال تماشای یک فیلم صرفا ترسناک هستن شاید با دیدن این فیلم راضی نشن! چون فیلم فراتر از یک اثر هاروره. و همین باعث میشه خیلی به ظاهر ترسناک نباشه. البته جنس ترسی که در فیلم جریان داره متفاوته.
فیلم متفاوتی بود که به نظرم ارزش یک بار دیدن رو داشت!
یکی دیگه از چرند ترین ساخته های هالیوود همین
جسارتاً اگر این فیلم و به قصد ترسیدن یا حیجان نگاه میکنید خیلى خوبید .
فیلم خوبی نبود هنوز نمی دونم چرا امتیازش بالا رفته فیلم متوسطی بود ترس هم نداشت هیچ هیجانی از فیلم نگرفتم نم یدونم دوستان چی میگن!!!
بقول دوستمون این نقد نبود.تعریف داستان بود یکمم بینش نقد کرد.
ترس داخل فیلم خیلی خوب بود.واقعا دلهره آور بود.
اما حس میکنم میتونست یکم مارو اول فیلم با خانواده آشنا کنه و بعد وارد داستان اصلی بشه.
یکم خانواده و شیطان فیلم و شیطانی شدن خانواده گنگ بود تو داستان
رالف اینسون عجب صدایی داره!!!
در ژانر خودش فیلم خوبیه و یک پایان غافلگیرکننده و تماشایی داره منتها نقد بالا تنها داشت قصه ی فیلم را تعریف میکرد. اسم این متن هرچه باشد نقد نیست
فیلم عالی بود، واقعا ترسناک و تعلیق زیادی داشت شوخیم نداشت حتما ببینید
فیلمشو مثل یک کابوس ساختن. چیزایی که برای ادم تو خواب بد اتفاق می افته برای این خانواده اتفاق می افته.
جالب نبود . فلسفی و فرقه ای مذهبی بود