
خلاصه داستان:
فیلم در دههی ۱۹۳۰ و در چک اسلواکی شروع میشود و تمرکز آن بر روی یک زوج شهری یهودی به نامهای « لیزل » ( هانا آلستروم ) و « ویکتور » ( کلائس بنگ ) است که به تازگی ازدواج کرده اند.
بازیگران:
تصاویر فیلم:
خلاصه نظر منتقدان:
لیام لیسی – Original-Cin ( امتیاز ۵ از ۱۰ )
بهترین راه برای لذت بردن از این فیلم آن است که چشم خود را به تظاهر زیاد آن ببندید.
دیوید الریچ – Indiewire ( امتیاز ۴.۲ از ۱۰ )
در حالی که فیلم « رابطه » به شدت تلاش دارد به ما نشان بدهد که زندگی با طهارتی که طراحی مدرن دنیا از آن به ما نشان میدهد تضاد دارد، این اقتباس بسیار تهی و خالی هیچ وقت نمیتواند و شجاعت به اشتراک گذاشتن ساختار هنجارشکن خود را ندارد.
اودی هندرسون – Rogerebert.com ( امتیاز ۳.۸ از ۱۰ )
چطور میشود که فیلمی تا این اندازه زیبا و جذاب به لحاظ بصری، انقدر حوصلهسربر و خستهکننده باشد؟
مایکل اوردانا – Los Angeles Times ( امتیاز ۳ از ۱۰ )
احساسات فیلم به جای حس شدن به شما توضیح داده میشوند.
گای لاج – Varitey ( امتیاز ۳ از ۱۰ )
علیرغم مجموعهی بازیگران خوب و کیفیت بالای ساخت، این فیلم نمیتواند به چیزی که ازش انتظار میرفت دست بیابد.
نقد و بررسی فیلم به قلم James Berardinelli (جیمز براردینِلی)
نشریه reelviews
نمره 6.25 از 10
« رابطه » ( The Affair ) داستان عشقی بی نتیجه است که دههها به درازا میکشد. فیلم تلاش میکند تا یک داستان حماسی باشد دربارهی اینکه چگونه جنگ، سیاستهای دولتی، تغییرات سیاسی و موقعیت جغرافیایی موانع غیرقابل عبوری بر سر دو عاشق در سالهای میانی قرن ۲۰م قرار میدهند. مشکل « رابطه » این است که وقتی مسائل جنگ جهانی دوم به پایان میرسند، فیلم توانایی خود در حفظ کردن جریانش و همچنین متعادل سازی دو سوی این رابطهی رمانتیک را از دست میدهد. ۴۰ دقیقهی پایانی فیلم که از روز پیروزی در اروپا تا بهار پراگ ( ۱۹۶۸ ) طول میکشید ممکن است به لحاظ تاریخی برای کسانی که پیشزمینهی مناسب ندارند گیجکننده باشد.
وقتی که فیلم در ابتدا اکران شده بود، اسم « اتاق شیشهای » ( The Glass Room ) را بر روی خود داشت. اگرچه که آن عنوان برای داستان مناسب بود اما به لحاظ تجاری و مسائل بازاریابی چندان خوب نبود و به همین خاطر نام « رابطه » برای آن برگزیده شد. این مسئله ممکن است باعث یک سری پیچیدگیها بشود چرا که اگرچه فیلم واقعا دربارهی یک « رابطهی نامشروع » نیست اما اسم مشابهی با یک سریال تلوزیونی که اخیرا دربارهی همین موضوع پخش شده بود دارد.
فیلم در دههی ۱۹۳۰ و در چک اسلواکی شروع میشود و تمرکز آن بر روی یک زوج شهری یهودی به نامهای « لیزل » ( هانا آلستروم ) و « ویکتور » ( کلائس بنگ ) است که به تازگی ازدواج کرده اند. « ویکتور » یک خانهی معقول از معمار نامداری به نام « فون آبت » ( کارل رودن ) خریداری میکند؛ اگرچه، ازدواج آنها به خوبی پیش نمیرود. « ویکتور » صداقتی ندارد و « لیزل » هم احساسات عاشقانهای برای دوست صمیمیش « هانا » ( کریس فون هوتن ) در خود مییابد. بعد هم جنگ از راه میرسد و در حالی که سایهی آلمانهای نازی به روی این سرزمین بلندتر میشود، « لیزل » و « ویکتور » مجبور به فرار به سوئیس میشوند. اما « هانا » جا میماند. در حالی که همه چیز در چک اسلواکیِ تحت سلطهی آلمانها هر روز بدتر میشود، « لیزل » و « هانا » تصمیم میگیرند تا رابطهی متقابل خود را حفظ بکنند اما بسیاری از نامههای آنها به مقصد نمیرسند و وقتی که شوروی وارد صحنه میشود هم اوضاع چندان تغییری نمیکند.
در حدود ۱ ساعت ابتدایی فیلم، « رابطه » توازن و تعادل بین عناصر رابطهی عاشقانهی سریالهای تلوزیونی گونهی « لیزل » و « هانا » را برقرار میکند. حتی بعد از اینکه شخصیتها از همدیگر جدا میشوند، فیلم روند زمانی سختیهایی که « لیزل » بعد از تبعید با آنها مواجه میشود را به خوبی به تصویر میکشد ( در تبعید زندگی او کاملا با چیزی که به آن عادت داشته است تفاوت میکند ) و « هانا » الان خانوم طراح هواپیمایی است که وارد خانهی « ویکتور » و « لیزل » شده است. پس از جنگ، فیلمسازها نمیتوانند که دو دهه از تاریخ را تنها در نیم ساعت به تصویر بکشند. تمرکزی که به صورت اختصاصی روی « هانا » و « لیزل » وجود داشت تبدیل به چیزی غایب میشود که ناگهان در ۱۵ دقیقهی پایانی فیلم باز سر و کلهش پیدا میشود.
یکی از مهمترین جنبههای هر اثر رمانتیکی به جز جذابیت جن*ی شخصیتها برای همدیگر، قابل لمس بودن ارتباطی است که با یکدیگر برقرار میکنند. در این اثر به خاطر اینکه دو شخصیت ما قبل از اینکه شرایط آنها را مجبور به جدا شدن بکند مدت زمان بسیار کمی را با یکدیگر پسری میکنند، رابطهی بینشان هیچوقت به سطح درستی نمیرسد. فیلم « رابطه » به این خاطر جذاب است که دریچهای به تاریخ از روزهای کوتاه جمهوری اول تا پیمان ورشو که به بهار پراگ منتشر شد را به ما نشان میدهد. تلاش فیلم برای دنبال کردن زندگی شخصیتها در این بازهی تاریخی به اندازهای که انتظارش را داشتند به خوبی پیش نمیرود.
علاقمندان به تاریخ، مخصوصا آنهایی که به جنگ جهانی دوم و یا چک-اسلواکی قرن ۲۰ علاقهی زیادی دارند به احتمال زیاد از این فیلم لذت خواهند برد. کسانی که به دنبال دیدن آن نوع رابطهی خاص در این فیلم هستند احتمالا ناامید خواهند شد چرا که فیلم بسیار شلخته آن را نشا میدهد و توان درگیر نگهداشتن بینندهها وقتی که شخصیتها برای مدت طولانی از هم جدا شده اند را هم ندارد.
مترجم: امید بصیری
دیدگاه بگذارید