Spies in Disguise (جاسوسان، مبدل‌پوشان)


خلاصه داستان:

هنگامی که یک رویداد و اتفاق غیرمنتظره جهان را در معرض خطر قرار می‌‎دهد ، لنس استرلینگ بهترین و حرفه‌ای‌ترین مامور مخفی در دنیا ، می‌بایست با مخترعی عجیب و غریب به نام والتر همراه شود تا جهان را نجات دهند. اما…


تصاویر فیلم:

خلاصه نظر منتقدان:

Weekly ( امتیاز ۷.۵ از ۱۰ )

فیلم داستان و سرگرمی خانوادگی خوبی دارد و نیت ساختش هم مثبت بوده است. فیلم نیم‌نگاهی به اکشن خلاقانه و همچنین طبع طنز آن هم به طرز مثبتی خسته‌کننده است.

 

کیت ارلبند – Indiewire ( امتیاز ۶.۷ از ۱۰ )

در حالی که اتفاقات اثر بسیار آشنا اند و حتی فیلمی درباره‌ی کبوترهای انیمیشنی هم نمی‌تواند از تله‌های ژانر جاسوسی بگریزد، اما همچنان این اثر به عنوان یک فیلم آخر سالی باید بتواند خانواده‌ها در تعطیلات سرگرم بکند که می‌تواند.

 

راجر مور – Movie Nation ( امتیاز ۶.۳ از ۱۰ )

رویکرد ساده و راحت کارگردان به لطیفه‌های اثر باعث شده است تا با لحنی آرام و صمیمی همراه باشیم و با وجود تمام دیوانه‌بازی‌های اثر همچنان بامزه و جذاب به نظر برسد.

 

پیتر بردشا – The Guardian ( امتیاز ۶ از ۱۰ )

درست مثل بسیاری از آثار انیمیشنی خانوادگی کنونی، حس کردم که فیلمنامه به دنبال خطر نرفته و سعی کرده در ساحل امنی حرکت بکند.

 

یان فریر – Empire ( امتیاز ۶ از ۱۰ )

فیلم در ایده بهتر از اجرا بوده است. « جاسوسان، مبدل‌پوشان » هیچ وقت نمی‌تواند به خوبی مفهوم « جیمز باند یک کبوتر است » را جا بیاندازد.

 

جیس هزنگر – The A.V Club ( امتیاز ۵.۸ از ۱۰ )

« جاسوسان، مبدل‌پوشان » به حدی هوشمند نیست که بتواند غل و غش محیط ساخت خود و انفجارهای بیخود را توجیه بکند.

 

کارلوس آگویلار – The Wrap ( امتیاز ۵ از ۱۰ )

هر چقدر هم که « جاسوسان، مبدل‌پوشان » به خاطر عدم احترام‌گذاریش به طراحی اصلی ناراضی‌کننده باشد، نقش آن به عنوان نقطه‌ی مقابل مردانگی سمی باعث شده است که اثری قابل ستایش باشد.

 

تیم گریرسون – Screen International ( امتیاز ۵ از ۱۰ )

نه داستان و نه طنز موجود در آن کیفیت خیلی بالایی ندارد اگرچه که بینندگان جوان‌تر اثر ممکن است گول سادگی آن را بخورند.

 

تاد مک‌کارتی – The Hollywood Reporter ( امتیاز ۴ از ۱۰ )

« جاسوسان، مبدل‌پوشان » بیشتر یک تلاش تک‌-لطیفه‌ای محسوب می شود که برای یک اثر کوتاه خوب است اما نه در این فیلم ۱۰۱ دقیقه‌ای.

 

اون گلیبرمن – Variety ( امتیاز ۴ از ۱۰ )

مشکل فیلمی مثل « جاسوسان، مبدل‌پوشان » این نیست که در برابر آثار دیگر به لحظات جذابیت بصری می‌آورد، بلکه مشکل این است که علی‌رغم تمام تلاش‌هایش برای جذابیت بصری داشتن هیچ چیزی ندارد.


نقد و بررسی فیلم به قلم James Berardinelli (جیمز براردینِلی)

نشریه ReelViews

نمره 5 از 10

تمام فیلم‌های انیمیشنی به صورت یکسان خلق نمی شوند. برخی به دنبال بزرگی هستند و در پی آن اند که بتوانند چیزی را بر روی پرده‌ی سینما به تصویر بکشند که آثار سینمایی واقعی نمی‌توانند. برخی دیگر تنها به خاطر دلایل و مقاصد تجاری پا به عرصه‌ی وجود می‌گذارند تا بتوانند جیب سازندگان خود را پر کنند. « جاسوسان، مبدل‌پوشان » ( Spies in Disguise ) که به نوعی الهام گرفته از « جیمز باند » محسوب می‌شود متعلق به دسته‌ی دوم است. فیلم یک کارتون مخصوص پرده‌های سینما است و اگرچه که فیلم ممکن است بینندگان هدف خود را راضی بکند – پسرهای نوجوانی که علاقه‌ی مفرط به بازی‌های ویدئویی دارند – اما بقیه‌ی بینندگان احتمالا خواهند گفت که اثر به جز کمی زیبایی بصری هیچ چیز دیگری برای ارائه ندارد.

« جاسوسان، مبدل‌پوشان » از حضور ستاره‌های بزرگ به حد کافی بهره می‌برد؛ « ویل اسمیت » صدای « لنس استرلینگ » را بر عهده دارد که با الهام از مامور « ۰۰۷ » خلق شده است و « تام هالند » هم نقش همکار زیردست او، « والتر بکت » را بر عهده دارد. همچنین « رشیدا جونز » در نقش « مارسی »، یک مامور امنیت داخلی که به اقدامات « لنس » شک می‌کند، « بن مندلسون » در نقش « کیلیان »، آدم بده‌ی داستان، و « کارن گیلیان و دی. جی خالد » هم در نقش زیر دستان « مارسی » به نام‌های « آیز و ایرز » حضور دارند. ( با حضور « هالند »، « گیلیان » و « مندلسون » این اثر یک گردهمایی مجدد از بازیگران دنیای سینمایی مارول است ).

فیلم خود را به گونه‌ای آغاز می‌کند که به بینندگان این اطمینان را بدهد که « لنس » باحال‌ترین موجودی است که در جهان حضور دارد؛ پس از آخرین ماموریت موفقیت‌آمیز او حتی همکارانش هم در برابر قدرت جذبه‌ی بالای او در حیرت اند. اگرچه خبرهای بدی در راه اند. جدیدترین دشمن او یعنی « کیلیان » هویت وی را دزدیده است و همین قضیه باعث شده است تا « مارسی » و زیردستانش به این باور برسند که « لنس » دیگر با آن‌ها همکاری نخواهد کرد و به سمت نیروهای شر است. حتی رئیس او یعنی « جوی جنکینز » ( ربا مک‌انتیر ) هم نمی‌تواند از او در برابر اتهامات مراقبت کند لذا « لنس » راهی ندارد جز اینکه به غیبت برود و مخفی بشود. برای این کار او بر روی کمک پسربچه‌ی نابغه‌ای به نام « والتر » حساب باز می‌کند. اگرچه اما ایده‌ی « والتر » برای مخفی‌کردن « لنس » این است که او را به یک « کبوتر سخن‌گو » تبدیل بکند. در تمام بخش‌های باقی‌مانده‌ی فیلم، « والتر » و « لنسی » که حالا پر و بال دارد دو ماموریت را دنبال می‌کنند؛ یک سلاح آخرالزمانی دزدیده شده را از « کیلیان » پس بگیرند و « لنس » را در حالتی « از پرنده بودن در بیاورند » که گیر آدم‌های « مارسی » نیفتند.

تیم پشت صحنه‌ی ساخت فیلم « جاسوسان، مبدل‌پوشان » چندان افراد سرشناس و شاخصی نیستند. این محصول ( بر روی لغت محصول تاکید می‌کنم ) از سوی استودیوی Blue Sky ساخته شده است، کسانی که مسئولیت ساخت « عصر یخبندان » ( Ice Age ) را بر عهده داشتند، اثری که از سطح متوسط یا نهایتا خوب شد و هر چه به جلو رفت به سراشیبی سقوط بیشتر نزدیک شد. این استودیو همچنان تاکید مشابهی بر روی صوت‌های قابل شناسایی افراد معروف پشت صداپیشگی این شخصیت‌ها دارد و چندان بر روی کیفیت بصری آن کار نکرده است. این انیمیشن سفت و سخت و تکه تکه چندان الهام‌بخش نیست؛ بیشتر شبیه به چیزی می‌رسد که برای دنیای بازی‌های ویدئویی طراحی شده باشد تا اینکه بر روی پرده‌ی بزرگ سینما اکران بشود. احتمالا دلیل آن ایجاد حس مشابه برای کسانی است که می‌خواهند این فیلم را ببینند و سابقه‌ی طولانی‌ای در بازی‌های رایانه‌ای دارند، در واقع مخاطبین هدف این اثر. کارگردانان مشترک این اثر یعنی « نیک برونو » و « تروی کوآن » با ساخت این اثر اولین اثر بزرگ خود را کارگردانی کرده اند آن هم پس از اینکه سالیان دراز در بخش‌های هنری و انیمیشن‌سازی این استودیو کار کردند.

شاید بهترین راه برای توصیف خط داستانی این انیمیشن استفاده از لغت « کلافه‌کننده » باشد. داستان از یک سری کلیشه‌های تکراری و خسته‌کننده تشکیل شده است که بدون دلیل یا هماهنگی خاصی به یکدیگر وصله پینه شده اند. وقت‌‌هایی که اثر تلاش نمی‌کند تا « جیمز باند » را مسخره بکند، مشغول این است که رابطه‌‌ی بین زوج دوست اثر که چندان هم با یکدیگر جور نیستند را شکل بدهد. فیلم‌سازان به نظر چندان علاقه‌ای نداشته اند که اثرشان به مذاق هر کسی که پسری ۹ ساله نیست خوش بیاید. جز یک سری دیالوگ‌های گاه و بی‌گاه چیز چندانی در این اثر برای بزرگ‌سالان وجود ندارد. « جاسوسان، مبدل‌پوشان » در نقطه‌ی مقابل انیمیشن شگفت‌زده‌کننده‌ی اواخر سال ۲۰۱۸ یعنی « مرد عنکبوتی: به درون بعد عنکبوتی » ( Spiderman: Into the Spider-verse ) قرار می‌گیرد، انیمیشنی که یک حس تازگی و هوای تازه با خود داشت. این انیمیشن نشان می‌دهد که بخش اعظمی از آثار سینمایی انیمیشنی این روزها به اینکه یک نسیم ایستا باشند بیشتر مبادرت می‌ورزند.

مترجم :امید بصیری


دیدگاه بگذارید

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of