Mother! (مادر!)


خلاصه داستان:

فیلم «مادر!/Mother!» فیلمی بسیار شگفت انگیز است، یک تجربه هنری نایاب که بر اساس قضاوت های شما می تواند شاهکار باشد یا نباشد؛ این فیلم شما را در بهت فرو برده، مضطرب تان می کند، خجالت زده می شوید و سپس گویی که دوباره از نو متولد می شوید.


تصاویر فیلم:

نقد و بررسی فیلم به قلم

نشریه The Telegraph

نمره 10 از 10

«مادر!» آخرین ساخته دارن آرنوفسکی، فیلم پر سر و صدایی است که در جشنواره ونیز هو شد. فیلم در دسته فیلم‌هاییست که منتقدان یا عاشق آن میشوند یا متنفر! به نظر میرسد، ریشه این دوگانگی بیشتر در خود فیلم است و در تاریخ کم نبوده فیلم‌هایی که منتقدان نسبت به آنها صفر و یک بوده‌اند. اینگونه فیلم‌ها به دلیلی که در این نقد به صورت ضمنی به آن پرداخته خواهد شد، به چنین سرنوشتی دچار میشوند.

Mother!اما «مادر!»؛ فیلم در یک سوم ابتدایی، مخاطب را کاملا گیج میکند؛ زیرا که شروع فیلم نوید یک فیلم سورئال، (از جنس «چشمه» ساخته همین کارگردان) را میدهد. اما در ادامه، دکوپاژها به گونه‌ای هستند که احساس رویارویی با اثری از ژانر وحشت به مخاطب القا میشود. (به یاد آورید پلانی را که مرد مهمان، «اد هریس» ناگهان پشت یخچال ظاهر شده و «ورنیکا» (جنیفر لارنس) را میترساند. کمی بعد سکانس زیرزمین و سوراخ خونی ایجاد شده در کف اتاق منجر به ایجاد فضایی از جنس فیلم‌های جنایی-معمایی میشود.

از طرفی، از شروع فیلم دوربین روی دست، پشت ورونیکا حرکت میکند و تمام سعی‌اش بر این است که با کات‌هایی به کلوزآپ ورونیکا، مخاطب را کامال درگیر کاراکتر او کند. اما این کافی نیست زیرا که کاراکتر ما روی کاغذ خوب پرداخت نشده است؛ او کاملا منفعل است و این انفعال، مانع تکامل شخصیت در طول فیلم است. فیلمنامه اولین مشکل فیلم است، و این مشکل، در اینجا تمام نمیشود و ادامه دارد. تنها بازی خوب لارنس است که به داد این کاراکتر رسیده است.

رویکرد این نقد نه روانشناختی بلکه فرمالیستیست؛ رویکرد نگارنده، نه به‌دست آوردن یک خوانش فلسفی از فیلم، بلکه آشکار کردن عواملیست که نمیگذارد هر چه که در این فیلم هست (محتوا، فلسفه، جهان بینی یا پیام کارگردان) به عینیت تبدیل شود و روندی زنده و پویا از تکامل اثر جاری شود.

Mother!ادغام متن و فرامتن امریست که فیلم از آن ضربه میبیند. به عنوان مثال، یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینما را در نظر میگیریم، روانی اثر آلفرد هیچکاک. روانی به سان تمام فیلم های هیچکاک، دارای داستانی قوی و شفاف با شخصیت های مستحکم است. فیلم تمام مخاطبان اعم از خاص و عام را درگیر میکند و به جهان درون خود میکشد. مخاطب عام داستان یک قتل در یک هتل را میبیند و از تماشای یک فیلم ناب در ژانر وحشت لذت میبرد و خرسند از این که پولش را هدر نداده سینما را ترک میکند. منتقد سینمایی فرم اثر را تحسین کرده و به واکاوی و تحلیل آن میپردازد، در نهایت فیلسوف و روانکاو و مخاطب خاص، با رفتن به ژرفای اثر، فرامتنِ فیلم را درک کرده و از عینیت یافتن مسائلی چون روانکاوی لاکانی در این اثر، فیلم را تحسین میکند.

این متن است که منجر به فرامتن میشود، داستان است که فیلم را سرپا نگه میدارد و شخصیت است که داستان را میسازد. اما در فیلم هایی چون مادر، متن و فرامتن در طول داستان جای خود را عوض میکنند. به عبارتی فلسفه یا محتوای اثر یا جهانبینی کارگردان، بر سینما میچربد.

سه حالت دارد: یا فیلم محتوا زده میشود، یا مستقیم گو و یا مبهم. مادر نه مستقیم گوست نه محتوا زده بلکه مبهم است. فیلم داستانی ندارد که مخاطب جذب متن شود، بلکه در بعضی لحظات از فیلم، کارگردان سعی در وارد کردن مستقیم فرامتن به متن دارد که در نیمه دوم فیلم و در سکانس ورود پلیس به خانه به اوج خود میرسد. به عبارتی چیزی که گفته میشود حرف فیلم نیست، حرف کارگردان است که میخواهد با نمادگرایی به زور وارد فیلم کند. از آنجا که کارگردان سعی در بنای جهانی سورئال در فیلم نکرده، لحظات جسته گریخته‌ای از فیلم هم که میخواهد سورئال باشد، از این امر عاجز میماند.

شاید کسی بگوید مادر نمادی از زایش و خلق است، و «خاویر باردم» (خاویر باردم) از ورونیکا که مادر داستان است استفاده ابزاری میکند و او را دوست ندارد بلکه فقط منبع الهام او به شمار می‌آید،ناشر هیم هم اورا منبع الهام صدا میزند!

Mother!در خوانشی دیگر، داستان درباره زنیست که به گفته خودش میخواهد بهشتی (مدینه فاضله) بسازد و برای دیوار به دیوار آن زحمت کشیده و تنهایی را با همسرش به همه چیز ترجیح میدهد، اما همسر نویسنده‌اش از انزوا خسته شده و نیاز به دیدن افراد و تعامل دارد تا بتواند بنویسد. و بسیاری برداشت های دیگر…

اما همانطور که گفته شد، نگارنده سعی در رسیدن به یک خوانش فلسفی از فیلم ندارد. هر چه که هست مبهم است، و این ابهام به هیچ وجه در خدمت داستان نیست. بلکه حاصلیست از برآیند مولفه‌هایی چون: ضعف داستان، بنا نشدن جهان داستان و مشخص نبودن ژانر فیلم، ورود ناگهانی پدیده‌هایی که منجر به زدودن تمرکز از ایده ناظر فیلم میشود و سعی در ارائه محتوا بدون پشتوانه داستانی و فرمی با تکیه بیش از حد به نمادگرایی. ابهام موجود در فیلم به هیچ وجه از جنس ابهامات فیلمی مانند جزیزه شاتر اسکورسیزی نیست.

اما پایان فیلم؛ اخرین و محکمترین ضربه را پایان فیلم به فیلم میزند. ایده کلیشه‌ای بازگشت به اولین پلان در آخر فیلم و نشان دادن دور تسلسل نه تنها ضروری نیست، بلکه اگر هم ضروری بود، آرنوفسکی باید فکر دیگری میکرد، چرا که این نوع روایت از کلیشه‌های کلیدی هالیوود است.

Mother!پایان فیلم، تصدیق این گزاره است که به هیچ‌وجه با فیلمی خاص با جهانی خاص، طرف نیستیم. به نظر میرسد «مرثیه‌ای برای یک رویا» هنوز هم با اختلاف، بهترین اثر آرنوفسکی میباشد.

«مادر!» فیلم پر ادعاییست که ما را قانع نمیکند. به این دلیل که آنچه را که در درون دارد، نمیتواند بیرون بریزد، آرنوفسکی ابعاد داستان را از نیمه دوم فیلم رفته رفته بزرگتر میکند، بی‌آنکه کامل و پرداخت شده‌اش کند. نه دنیای سورئالِ «چشمه» را دارد، نه روانشناسی شخصیت «قوی سیاه».

همانگونه که در ابتدا به دوگانگی برخورد منتقدان با اثر اشاره شد، توضیح ضمنی هم داده شد. آن دسته از منتقدانی که رویکرد فرمالیستی به سینما دارند فیلم را ضعیف میخوانند و دسته‌ای که بیشتر به محتوای اثر و جنبه‌های روانشناختی و فلسفی فیلم توجه دارند، فیلم را بسیار دوست میدارند. با این همه تماشای این فیلم خالی از لطف نخواهد بود و بازی خوب لارنس و فیلمبرداری متیو لیباتیک از وجوه مثبت فیلم است.

اختصاصی نقدفارسی

منتقد: مسعود حسن‌زاده

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل (از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی) بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: سایت نقد فارسی” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.


منتقد: جان بلسدیل | CineVue – امتیاز 10 از 10

پس از اوج و حضیض های فراوان در جشنواره ونیز، «دارن آرنوفسکی» یکبار دیگر برای فیلم جدیدش، «مادر» ، در «لیدو» حضور پیدا کرده است. یک فیلم به غایت دیوانه کننده، که از تسخیر یک خانه شروع میشود و درگیر پیچ و خم یک ماجرای بلندپروازانه و مرموز میشود.

«دارن آرنوفسکی» بعنوان فیلسماز همواره میان مرز تعمق و تحمق حرکت کرده است. از «پی» گرفته تا حماسه‌‌سازی منطبق با «کتاب مقدس» در فیلم «نوح»، از کشتی‌گیرها گرفته تا رقاصان باله، از معنای زندگی گرفته تا علاج دردِ مرگ، همه با هم در فیلمهایش ادغام شده‌اند و با یکدیگر مجادله کرده‌اند. «مادر»، احتمالا والاترین فیلم او تا به امروز است، اما اگر میخواهید به آسمان صعود کنید، باید ابرها را بشکافید تا همنشین ستاره‌ها شوید؛ باید توجه کرد که پیش از رسیدن به پیچ و خم داستان، ممکن است که حتی تاثیرگذارترین صحنه‌های فیلم هم بسیار سرد و بی‌روح بنظر بیایند. پس از یک پیش‌درآمد مختصر و مهیج، با یک زن جوان (جنیفر لاورنس) مواجه میشویم که از خواب بیدار میشود. او در حال تعمیر کردن محل سکونتشان است، در حالی که شوهر شاعرش (خاویر باردم) در حال کلنجار رفتن با خودش است، زیرا که نمیتواند بنویسد؛ چیزی شبیه به نسخه ی لاتینِ «جک تورنس» (Jack Torrance).

همسرش برای او غذا میپزد، به او توجه میکند و مشوقش است. اما چکامه کوتاه آنها با ورود یک آدم غریبه تمام میشود، یک پزشک (اد هریس) با سرفه‌هایی خشک و کوتاه و علاقه‌ای وافر به نوشیدن. به اشتباه به او اطلاع داده شده است که آن خانه یک هتل بوده است، «هریس» در هر صورت آنجا نمیماند. میرود و بزودی همراه همسرش (میشل فایفر) به آنجا برمیگردد؛ شخصی که لیموناد الکلی میسازد و از شلوار گشاد زن جوان (جنیفر لاورنس) ایراد میگیرد. اتفاقاتی در حال وقوع است و زن جوان که توانایی تحمل رنج زیادی را ندارد، خود را در مقابل خلاص شدن از مهمانان ناخوانده ناتوان میبیند. جغرافیای خانه هرگز، کاملا مشخص نمیشود، موقعیت اتاقها تغییر میکند. اما چیزی که معلوم است، اینست که: خانه یک انبار وحشتناک و یک اتاق‌کار با زیورآلات زیبا دارد. به علاوه حفره‌هایی، که در دیوارها وجود دارند و هنوز محتاج تعمیرند.

مرد شاعر به مهمانانش میگوید که خانه سابقا یکبار سوزانده شده، و او و همسرش با کمک همدیگر آنرا بازسازی کرده‌اند. آدمهای بیشتری از راه میرسند و زن جوان احساس میکند محاصره شده است، و محاصره دارد تنگتر هم میشود. طی یک تراژدی خانوادگی، خون و خونریزی میشود، و خونی که بجا میماند کم کم به یک قسمت از دکور خانه تبدیل میشود. نیم‌ساعت اول فیلم، مثل فیلمهای قدیمی با موضوع تسخیر یک خانه پیش میرود- فیلم شباهت‌هایی به کتاب «تسخیر خانه تپه‌نشینِ» (The Haunting of Hill house) «شایرلی جکسون» (Shirley Jackson) دارد- و موسیقی و فیلمبرداری فیلم به گونه‌ای است که مخاطب را همواره لب پرتگاه نگه میدارد؛ هیچ وقت مطمئن نیستید در کجا قرار دارید، یا دقیقا چه تفاقی در حال رخ دادن است. تردد زن جوان با پای پرهنه در اطراف خانه بر آسیب پذیری او و افزایش وحشت و پرخاش در فضا تاکید میکند، و بنظر میرسد که او نه توانایی خروج از محدود‌ه‌ خانه را دارد، و نه روحیه لازم برای این کار را. بدلیل احتیاجات وقت‌ و‌ ناوقت شوهرش، و همینطور تغییرات سریع‌السیر ماهیت حوادث که عامل برهم زدن توازن زن جوان است، او هیچ وقت نمیتواند بطرز مقبولی اعمال نفوذ کند.

اوضاع بسرعت عجیب و دیوانه‌کننده میشود، بطوری که زن جوان حامله میشود، و مرد شاعر هم بالاخره کلنجار رفتن با خودش را تمام میکند و شعری میسراید. این موفقیت جشن گرفته میشود، زن، تنها برای خودش در این جشن غذا درست میکند، تا از این طریق به هجوم طرفدارها، مطبوعات و سایر افراد به خانه‌یشان اعتراض کند. با متشنج‌تر شدن اوضاع، هرگونه نمودی از واقع‌گرایی در فیلم از بین میرود. این تشنج، زندگی زن جوان و فرزند بدنیا نیامده‌اش را تهدید میکند، و خطر نابودی خانه را با خودش بهمراه دارد. «مادر» آرنوفسکی، در درجه اول یک تمثیل از آخرالزمان است، که در مقابل استثمار و تخریب دنیای طبیعی میخروشد. نیم‌ساعت اول فیلم مشابه یک‌سوم ابتدایی فیلم «روانی» است، وقتی که «ماریون کرین» از رئیسش دزدی میکند. همینطور هجو و هزل، میان پرخاش و ناسزاگویی‌ها به گوش میرسد. «باردم» با ایفای نقش یک شخصیت افسونگرِ خواب‌آلود، و با امتناع از شستن ظروف غذا، نارسیسیزم(خوشیفتگی) شاعر را به بیننده القا میکند. خشونت و عذاب‌کشیدن در بعضی صحنه‌ها، بیننده را میترساند، اما «آرنوفسکی» تنها به همین بسنده نمیکند و چه بسا پیشتر هم میرود.

بله، این یک فیلم پرمدعا است. اما ادعا همواره با جاه‌طلبی همراه بوده، و سینما محل طعنه‌زدن به کاستی‌هاست. «لاورنس»، «پایفر»، «هریس» و «باردم» یک گروه فوق‌العاده را تشکیل داده‌اند، که بنظر میرسد ناگزیر دارند بسمت پارانویا (روان‌گسیختگی) روانه میشوند، اتفاقی که یادآور اوایل کار «رومان پولانسکی» است. جنبه وحشت فیلم، استادانه نشان داده شده است. اما فیلم «آرنوفسکی» طبق تقدیر خوش زندگی میکند و سرانجام میمیرد. از هم باز کردن این تمثیلات، اندکی ژرف‌اندیشی میطلبد. بنظر میرسد که فیلم خود، یک درهم‌تنیدگی ظریف از رجوع به این تمثیلات و تفسیر آنها باشد. با اینکه ارتباط‌ گرفتن شخصیت‌ها باهم مدتی طول میکشد، اما همنیشین شدن با فیلم در عین روح‌بخش بودن، رعب‌آور است. مردم یا از فیلم متنفر میشوند، یا شیفته آن میشوند؛ همانطور که میتوانید مدح و ستایش فیلم توسط هواداران و نکوهش آن توسط مخالفان را در تلویزیون ببینید. باری شما چه در تیم آرنوفسکی باشید، و چه در تیم مخالفان احساسی آن، «مادر» بعنوان یک قیاس عجیب‌الخلقه (wtf) با کتاب‌های مقدس، ماندگار خواهد بود.

اختصاصی نقد فارسی

مترجم: سروش سرحدی

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل (از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی) بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: سایت نقد فارسی” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.


ممکن است شما دوست داشته باشید

49

دیدگاه بگذارید

Please Login to comment
49 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Discoveryali.m Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
trackback
Member
i99casino

… [Trackback]

[…] Here you will find 42306 more Information on that Topic: naghdefarsi.com/title/mother/ […]

trackback
Member
바카라사이트

… [Trackback]

[…] Find More to that Topic: naghdefarsi.com/title/mother/ […]

trackback
Member
http://antykorozja-poznan.pl/drogi-rozwoju-osobowosci-dzieci-i-mlodziezy-1393.php

… [Trackback]

[…] There you will find 45969 more Info to that Topic: naghdefarsi.com/title/mother/ […]

trackback
Member
https://nationalpressurewashing.info/usa/pressure-washing/nd

… [Trackback]

[…] Read More to that Topic: naghdefarsi.com/title/mother/ […]

trackback
Member
instarecords

… [Trackback]

[…] Find More Information here on that Topic: naghdefarsi.com/title/mother/ […]

Member
Noble Member
Ali Mk

اول از هر چیزی بگم که نظرم توش اسپویلر داره و اگه فیلمو دیدید و نفهمیدید چی به چیه براتون توضیح میدم پس اگه هنوز فیلمو ندیدید نخونیدش ، دوم اگه فیلمی رو نمیفهمید دلیل به مضخرف بودنش نیس بلکه مشکل از خودتونه چون یا داستانو نفهمیدید یا باب میلتون نیس ، خب میریم سراغ فیلم : فیلم mother! دو جنبه ۱داستانی و ۲ استعاری و مفهومی داره ، که دومی رو چون خیلیا نمیفهمن فکر میکنن فیلم بدی رو تماشا کردن در حالی که باید بدونن هر کدوم از شخصیت های فیلم سمبل چه چیزیه تا فیلم رو کامل… ادامه »

سهیل سبکروح
Guest
Member
سهیل سبکروح

یکی از بهترین تفسیرات باتوجه به شناختی که میشه از کارگردان داشت و شخصیت فکری ایشان، قطعا آرونوفسکی از عقاید و افکارشان در ساخت فیلمهایش نمیگذرد و این اثبات بیش از پیش نقد شماست دوست گرامی

naghd
Guest
Member
naghd

تئوری ای جالب، عجیب و مهم: این تئوری خیلی مهم و جدی هست و با توجه به یهودی بودن آرنوفسکی و نگاه کابالاییش تو فیلم هاش به خصوص نوح، سرچشمه و پای خیلی محتمل به نظر میرسه و با تئوری شیطان بودن مادر! هم جور در میاد، در واقع مادر لایه های بیشتری رو متوجه خودش میکنه، بخونیدش و نظرتون رو بهم بگید:خدا که از این میزان گناه بنده هاش عاصی شده و از طرفی شیفتشونه، مجبور میشه فرزند لاورنس رو بهشون بده تا اروم بشن (در اینجا در نگاه اول لاورنس تبدیل به نماد حضرت مریم میشه و بچه… ادامه »

مریمممم
Guest
Member
مریمممم

کاش.فیلمیم.راجب.تعابیرعارفونه.ای.ک.ما.از.خلقت.توادبیاتمون.داریم.ساخته.میشد.سرنشترعشق.بررک.روح.زدندیک.قطره.ازان.چکیدونامش.دل.شد.ادبیات.ما.برعکس.روح.خدارو.منشا.قلب.میدونه

msudgh
Guest
Member
msudgh

همینکه میخوام برای بار دوم فیلم رو ببینم یعنی «(مادر)طبیعت …» (اشاره به نطفه گذاشتن آرنوفسکی)

alireza6
Guest
Member
alireza6

من تا حد زیادی نمادها رو فهمیدم و با توضیحات دوستان هم بیشتر متوجه شدم. فقط چندتا سوال برام موند؟
قضیه اون قورباغه توی زیرزمین (جهنم) چی بود؟
اون موجود که از توالت داشت میومد بالا چی رو میخاست نشون بده؟
اون پودر زرد رنگی که لارنس میخورد مفهومش چی بود؟
?

alireza6
Guest
Member
alireza6

من تا حد زیادی نمادها رو فهمیدم و با توضیحات دوستان هم بیشتر متوجه شدم. فقط چندتا سوال برام موند؟
قضیه اون قورباغه توی زیرزمین (جهنم) چی بود؟
اون موجود که از توالت داشت میومد بالا چی رو میخاست نشون بده؟
اون پودر زرد رنگی که لارنس میخورد مفهومش چی بود؟

inaghd.ir
Guest
Member
inaghd.ir

برای @Q. Tarantino:شما ذهنیتت از من اصلا درست نیست، من خوره سینمام و بزرگترین تفریح و لذتم سینماست و بعضی از فیلمسازا مثل کوبریک، جیمز کامرون،برادران نولان،دنیس ویلنو همین آرنوفسکی … رو در حد خالقین و خدایان زنده روی زمین قبول دارم و تحسینشون میکنم. اتفاقا درگیر یکسری از نمادپردازی ها هم که همه گیرشون فقط رو اوناست نمیشم، شما اون ۴ تا مذهبی که فقط به خاطر پیدا کردن ۴ تا نماد فیلم میبینن رو دیدی و فکر میکنی همه مثل اونها هستن.در ضمن خیلی خوبه که تا همین جاشو قبول داری که خیلی جریان ها و مفاهیم در… ادامه »

pooria511
Guest
Member
pooria511

سلام
دئستان من با سبک سورئال تا حدودی آشنایی دارم.ولی بطور دقیق می شه بگید عناصر شناخت و تشخیص فیلم سورئال چیه؟ممنون
در ضمن فیلم مادر! عالی بود.توصیه می کنم ببینید.تجربه ی خیلی خوبی هس.

Q. Tarantino
Guest
Member
Q. Tarantino

[quote name=”inaghd.ir”][quote name=”Q. Tarantino”][quote name=”inaghd.ir”]آرنوفسکی در فیلم های قبلیش مخصوصا Pi ، The Fountain ، Noah بطور مستقیم تر و در بقیه به طور غیر مستقیم همیشه سعی کرده برای ایدئولوژی که داره فیلم بسازه و فیلم هاش رو میشه در جهت ادای دین به عرفان کابالا که اعتقاد اصلی فیلمساز هست دید (تو Pi عددی که ریاضیدانِ در جستجوی خدا پیدا کرد رو به عرفان کابالا رسوند و The Fountain رو میشه بزرگترین ادای دینش به کابالا دونست! http://inaghd.ir/post/The-Fountain-2006)مثلا زمانی که فیلم Noah ساخته شد اکثر افراد موضع گرفتند و این سوال را مطرح کردند که چرا آرنوفسکی سمتِ… ادامه »

inaghd.ir
Guest
Member
inaghd.ir

[quote name=”Q. Tarantino”][quote name=”inaghd.ir”]آرنوفسکی در فیلم های قبلیش مخصوصا Pi ، The Fountain ، Noah بطور مستقیم تر و در بقیه به طور غیر مستقیم همیشه سعی کرده برای ایدئولوژی که داره فیلم بسازه و فیلم هاش رو میشه در جهت ادای دین به عرفان کابالا که اعتقاد اصلی فیلمساز هست دید (تو Pi عددی که ریاضیدانِ در جستجوی خدا پیدا کرد رو به عرفان کابالا رسوند و The Fountain رو میشه بزرگترین ادای دینش به کابالا دونست! http://inaghd.ir/post/The-Fountain-2006)مثلا زمانی که فیلم Noah ساخته شد اکثر افراد موضع گرفتند و این سوال را مطرح کردند که چرا آرنوفسکی سمتِ چنین… ادامه »

مجتبی شیرازی
Guest
Member
مجتبی شیرازی

فیلم حسابی ذهنمو درگیر خودش کرده
توی یک اتفاق خونه اتش میگیره و گفت که فقط این سنگ اونجا پیدا کردم اون سنگ میتونه قلب مادر اون خونه بوده باشه که دوباره باعث ساخت و سرسبزیه اونجا میشه.مهمونا با اشتباهشون اونو میشکونن و باعث میشه یه پروسه ای دوباره برای از بین رفتن اونجا شروع بشه و ب ناچار کاری میکنه که بتونه یک بار دیگه از قلب سنگ شده همسرش یک سنگ بدست بیاره برای دوباره ساختن اونجا..
باقیه نظر هارو هم خوندم خیلی خوبن

Q. Tarantino
Guest
Member
Q. Tarantino

[quote name=”inaghd.ir”]آرنوفسکی در فیلم های قبلیش مخصوصا Pi ، The Fountain ، Noah بطور مستقیم تر و در بقیه به طور غیر مستقیم همیشه سعی کرده برای ایدئولوژی که داره فیلم بسازه و فیلم هاش رو میشه در جهت ادای دین به عرفان کابالا که اعتقاد اصلی فیلمساز هست دید (تو Pi عددی که ریاضیدانِ در جستجوی خدا پیدا کرد رو به عرفان کابالا رسوند و The Fountain رو میشه بزرگترین ادای دینش به کابالا دونست! http://inaghd.ir/post/The-Fountain-2006)مثلا زمانی که فیلم Noah ساخته شد اکثر افراد موضع گرفتند و این سوال را مطرح کردند که چرا آرنوفسکی سمتِ چنین فیلمی رفته… ادامه »

شایان ر
Guest
Member
شایان ر

و نکته دیگه اینکه واقعا خووندن نظر دوستان لذت بخشه… بعضی ها به نکته های جالبی از فیلم اشاره کردن که باعث میشه آدم دوباره علاقه مند بشه که فیلم رو کامل ببینه و این نکات رو خودش هم پیدا کنه (در صورتی که این فیلم جزء اون فیلم هایی هست که دوباره دیدنشون برای مخاطب ممکنه سخت باشه)

شایان ر
Guest
Member
شایان ر

سه مطلب دوتا در مورد فیلم و دیگری در مورد سایت:اول: از نظر خیلی ها این بهترین فیلم دارن آرونوفسکی هست ولی این جانب فیلم the fountain رو بهترین فیلم ایشون میدونم.دوم:اینکه بعد از یک فیلم مردم تفسیر های مختلفی از فیلم داشته باشن(منظورم خوب یا بد بودن فیلم نیست. تفسیر های مختلف از داستان و کاراکتر ها، مثلا اینکه لارنس نماد مادر طبیعته یا حضرت مریم،…و از نظر من دلیلی نداره که فقط یکی از این برداشت ها درست باشه) و زیر چنین پستی کاربرا به جای اینکه بنویسن “وای چه فیلم خوبی- بهترین فیلم تاریخ سینما… (مثل اکثر… ادامه »

Q. Tarantino
Guest
Member
Q. Tarantino

چند مورد که به نظر ذکر نشده؛ البته نظرات خیلی زیاده و هنوز همه رو نخوندم؛ خاویر باردم «خدا»جنیفر لارنس «زمین، (مادر)طبیعت، خانه…»اد هریس «آدم»میشل فایفر «حوا»دامنل گلیسون«قابیل»برایان گلیسون«هابیل» (مثل این که این دو بازیگر واقعا برادر هستن» طبق منبعی که جناب کشاورز معرفی کردن این طور به نظر میاد که:خدا زمین رو خلق می کنه، آدم ها خرابش می کنن و مجددا خدا زمین رو خلق میکنه به این امید که شاید این بار درست رفتار کنن. (شخصیت زمین هم هربار متفاوته… به همین امید که شاید همه چیز متفاوت پیش بره) بچه ای که جنیفر لارنس به دنیا… ادامه »

inaghd.ir
Guest
Member
inaghd.ir

آرنوفسکی در فیلم های قبلیش مخصوصا Pi ، The Fountain ، Noah بطور مستقیم تر و در بقیه به طور غیر مستقیم همیشه سعی کرده برای ایدئولوژی که داره فیلم بسازه و فیلم هاش رو میشه در جهت ادای دین به عرفان کابالا که اعتقاد اصلی فیلمساز هست دید (تو Pi عددی که ریاضیدانِ در جستجوی خدا پیدا کرد رو به عرفان کابالا رسوند و The Fountain رو میشه بزرگترین ادای دینش به کابالا دونست! http://inaghd.ir/post/The-Fountain-2006)مثلا زمانی که فیلم Noah ساخته شد اکثر افراد موضع گرفتند و این سوال را مطرح کردند که چرا آرنوفسکی سمتِ چنین فیلمی رفته ولی… ادامه »

حمید کشاورز
Guest
Member
حمید کشاورز

بنظرم باتوجه پست سایت تلگراف درباره تفسیر نمادهای مطرح شده کاملا متقاعد میشیم که تمامیت فیلم مادر! درباره کتب مقدس هست. و تمام تفاسیر بنظر درست میاد، فقط کمی تعبیر نقش مادر به مادر طبیعت (mother nature) بنظر غیرمنطقی میاد. برای همین با مقداری تحقیق متوجه شدم امکان زیادی داره که کاراکتر مادر (با نقش آفرینی لاورنس) به حضرت مریم اشاره داشته باشه و به چند دلیل محتمل ترین تعبیر همین است.عبارت Immaculate Heart of Mary رو در گوگل سرچ کنین (و سرچ تصویری) و لینک ویکیپدیا رو هم باز کنین. میبینید که بوضوح نتیجه این تصاویر بشدت شباهت داره… ادامه »

Abozar sabzi
Guest
Member
Abozar sabzi

سلام دوستان. چندتا سوال دارم. اگه کسی میدونه بیزحمت جواب بده.۱٫ اولای فیلم که جنیفر لاورنس داره رنگ میزنه به دیوار، بعدش دستش رو میذاره به دیوار، یه صحنه ای رو میبینه. انگار یه بچه تو شکم مادری هست یا نمیدونم شایدم چیز دیگه باشه. منظور اون صحنه چی بود؟۲٫ وقتی اد هریس میاد خونشون و جنیفر لاورنس میره از تو زیرزمین واسش پتو و … بیاره، یهو دیوار تکون میخوره، اون آتیش روشن میشه، منظور چی بود؟ یعنی اون زیرزمین جهنم هست؟۳٫ دقیقه هفده یا هجده فیلم، وقتی که جنیفر لاورنس شب از خواب پا میشه و میبینه شوهرش… ادامه »

یغما
Guest
Member
یغما

فیلم به شدت مفهومی و معناگراست.من لذت بردم.آرنوفسکی کارگردان جسوریه.و این قابل ستایشه

حمید اسماعیلی
Guest
Member
حمید اسماعیلی

[quote name=”hossein_mjs”][quote name=”ali.m”]در تکمیل توضیح شماره ۱)اگه دقت کنید همسر شاعر در آخر فیلم و پس از مرگ مادر(لارنس)بازهم همسر جوان دیگری است که همان نشان دهنده تکرار و چرخه اش است.[/quote]برداشتتون کاملا اشتباهه هشدار! …امکان لو رفتن داستان...... خاویر باردم = خدا / پروردگارجنیفر لارنس = مادر طبیعتخانه = سیاره زمین / دنیااد هریس = آدممیشل فایفر = حوادو برادر = هابیل و قابیلسنگ مخصوص = سیب / دانه خلقتکتاب جدید شاعر = انجیلبچه شاعر و مادر = عیسی مسیحطرفداران شاعر = پیروان مسیحیتپلیس ها و نظامیان = کنایه به دنیای پر از جنگ امروزمرگ بچه و خورده شدنش… ادامه »

امیر
Member
Member
امیر

به عنوان یک نفر که فقط علاقه به دیدن فیلم داره برای دوستان سینه چاک دارن آرنوفسکی که می گن فیلم عالی بوده بگم که فیلم برای دیدن هست وبایداز دید عوام مردم دیده بشه و باید بشه با اون فیلم ارتباط برقرار کرد و ذهن رو درگیر خودش کنه به قول دوستی که میگفت در شعری که به افراط ایهام،ایجاز،استعاره و… بکار بره،شعر زیبایی نیست کسی از خوندنش لذت نمی بره،این فیلم هم اگر این همه بازیگر معروف داشت و این همه با تبلیغات به بچه های رزماری بست میداد توی ذهنم مضمون هایی نظیر شیطان پرستی ،ترس و..… ادامه »

ali.m
Member
Member
ali.m

[quote name=”پسی”]تلگراف:Mother! explained: what does it all mean, and what on earth is that yellow potion? http://www.telegraph.co.uk/films/0/mother-meaning-spoilers-biblical-references-ending-explained/%5B/quote%5Dاگر این صفحه مذکور که توسط آدام وایت و به نقل از ماحصل مصاحبه با جنیفر لارنس نوشته شده کاملآ درست باشه در برداشت آقا حسین هیچ شکی نمیمونه و کاملآ واضحه که ایشون این صفحه رو دیده و مطالعه کرده است.اگه معنی و مفهوم فیلم واقعآ اینطور باشه،قبول اینهمه ارجاعات دینی خاص و شک و شبهه درباره پروردگار و آفرینش و مرگ و…برای مسیحیان معتقد هم بسی دشوار است و در واقع آرنوفسکی حتی پا را فراتر از وون تریر و ضدمسیح گذاشته… ادامه »

علیرضا بیاتی
Guest
Member
علیرضا بیاتی

زمانی که فیلمسازی بهترین اثر عمرش را می‌سازد باید مدام با خودش در رقابت و تقلا باشد اما در انتها فقط می‌تواند دوم شود. «مرثیه‌ای برای یک رویا» نه تنها بهترین اثر دارن آرنوفسکی تا به امروز و احتمالا تا آخر عمرش است بلکه یکی از بهترین آثار تاریخ سینمای آمریکا و جهان هم هست بنابراین فیلمساز برای آنکه آن اعتبار را معتبر نگه دارد گاهی مجبور است فیلمی مانند مادر! هم بسازد.فیلم مادر! مانند یک منشور (شاید همانی که در فیلم در دکور نگه داشته می‌شود) عمل می‌کند. هر کس از هر زاویه‌ای که به آن نگاه کند معنی… ادامه »

پسی
Guest
Member
پسی

تلگراف:
Mother! explained: what does it all mean, and what on earth is that yellow potion?

http://www.telegraph.co.uk/films/0/mother-meaning-spoilers-biblical-references-ending-explained/

ali.m
Member
Member
ali.m

[quote name=”hossein_mjs”][quote name=”ali.m”]در تکمیل توضیح شماره ۱)اگه دقت کنید همسر شاعر در آخر فیلم و پس از مرگ مادر(لارنس)بازهم همسر جوان دیگری است که همان نشان دهنده تکرار و چرخه اش است.[/quote]برداشتتون کاملا اشتباهه هشدار! …امکان لو رفتن داستان...... خاویر باردم = خدا / پروردگارجنیفر لارنس = مادر طبیعتخانه = سیاره زمین / دنیااد هریس = آدممیشل فایفر = حوادو برادر = هابیل و قابیلسنگ مخصوص = سیب / دانه خلقتکتاب جدید شاعر = انجیلبچه شاعر و مادر = عیسی مسیحطرفداران شاعر = پیروان مسیحیتپلیس ها و نظامیان = کنایه به دنیای پر از جنگ امروزمرگ بچه و خورده شدنش… ادامه »

hossien
Guest
Member
hossien

جدیدا هر کس از راه میرسه منتقد میشه و نقدش هم در نقدفارسی منتشر میشه! این همه منتقد مقاله از این فیلم زدن و شما امیدن نقد این دوست عزیز که اصلا کسی نمیشناسه رو زدید! باز نقد پیتر دبروژ رو میزدید بهتر بود. در کل فیلم میشه گفت بهترین فیلم سال های اخیر بود. اثری متفکرانه و بنظیر که نمره ۱۰۰ از ۱۰۰ کمش بود. نقدفارسی هم بهتره برای فیلم های ایرانی از نقدهای دوست عزیز عباس نصرالهی استفاده کنه، چون سینما رو عاشقانه بلده و برای فیلم های خارجی هم از نقدهای خارجی بزنه تا هر کسی منتقد… ادامه »

hossein_mjs
Guest
Member
hossein_mjs

نقد و بررسی از این سطحی تر ندیدم اخه اسم اینو میشه گذاشت نقد، دوستانی که فیلم رو دیدن می دونن که این نقد نیست و بیشتر شبیه به خلاصه داستان فیلم هست. فیلم سر تا سر نماد و نماد پردازیه و نیاز به موشکافی خیلی بیشتری داره.

hossein_mjs
Guest
Member
hossein_mjs

[quote name=”ali.m”]در تکمیل توضیح شماره ۱)اگه دقت کنید همسر شاعر در آخر فیلم و پس از مرگ مادر(لارنس)بازهم همسر جوان دیگری است که همان نشان دهنده تکرار و چرخه اش است.[/quote]برداشتتون کاملا اشتباهه هشدار! …امکان لو رفتن داستان...... خاویر باردم = خدا / پروردگارجنیفر لارنس = مادر طبیعتخانه = سیاره زمین / دنیااد هریس = آدممیشل فایفر = حوادو برادر = هابیل و قابیلسنگ مخصوص = سیب / دانه خلقتکتاب جدید شاعر = انجیلبچه شاعر و مادر = عیسی مسیحطرفداران شاعر = پیروان مسیحیتپلیس ها و نظامیان = کنایه به دنیای پر از جنگ امروزمرگ بچه و خورده شدنش توسط… ادامه »

ali.m
Member
Member
ali.m

ضمنآ بازی فوق العاده درگیر کننده و سراسر همراه اضطراب درونی،تشویش و درگیری توامان ذهن و جسم جنیفر لارنس در نقش مادر میتونه اونرو کاندید اسکار کنه و اگر اسم اونرو در میان کاندیدا دیدید اصلآ تعجب نکنید و اگر این اتفاق نیفته در حق وی اجحاف بسیاری شده است.فیلم میتونه در رشته هایی مثل فیلمبرداری و صداگذاری هم کاندید بشه اما بعیده در فیلم،کارگدانی یا فیلمنامه و.. شانسی داشته باشه هرچند شخصآ دوست دارم وامیدوارم حداقل در ۵ مورد مهم کاندید و دیده بشه.

ali.m
Member
Member
ali.m

در تکمیل توضیح شماره ۱)اگه دقت کنید همسر شاعر در آخر فیلم و پس از مرگ مادر(لارنس)بازهم همسر جوان دیگری است که همان نشان دهنده تکرار و چرخه اش است.

ali.m
Member
Member
ali.m

سلام دوستان نقدم خیلی طولانی بود و میخواستم به کل آثار آرنوفسکی و سیر فیلمسازی اش و مشخصه های آثارش بپردازم که واقعآ مجالش نبود و خسته کننده میشد.مادر هفتمین فیلم آرنوفسکی در ۲۰ سال فیلمسازی وی است و قطعآ شخصی ترین و استعاری ترین اثرش نیز میباشد که یا بشدت آنرا خواهید پسندید یا از آن نفرت خواهید داشت،درست مثل اتفاقی که برای ضدمسیح وون تریر افتاد و خود تریر گفته بود:با اون فیلم روان درمانی کرده و یک فیلم کاملآ شخصی ساخته که هیچکدام از کاراکترها اسم نداشتند و دقیقآ آرنوفسکی درباره مادر نیز گفته بود:دوست داشتم پس… ادامه »

نقی
Guest
Member
نقی

خدایییش من یه نفر که مردم از خنده !! ، دوست عزیز شما مطمئنی همون فیلم مادر جنیفر لارنس که به تازگی منتشر شده رو دیدی؟؟؟؟، جسارت نباشه اینهایی فرمودید بیشتر پرت و پلا بود ها!!! ، من پیشنهاد می کنم بری فیلم ببینی من نقد و بررسیش کنی. با تشکر. این تصویر امنیتی زمان کامنت هم وقتی آدم می بینه پشیمون میشه از نظر گذاشتن.

Abozar sabzi
Guest
Member
Abozar sabzi

سلام. فیلم قشنگی بود و بازی بازیگرا فوق العاده. morteza تقریبا کامل و جامع توضیح دادن. ولی خب هدف این خاویر باردم که خدا بود چی بود؟ فقط زن بوجود میاورد و بعد اونها که میمردن، قلبشون رو میگرفت و یه آدم دیگه جایگزیشون میکرد؟ از دوستان هرکی میدونه توضیحات کاملی بده. ممنون میشم.

گلسا راشد
Guest
Member
گلسا راشد

مرسی از مترجم محترم بابت ترجمه‌‌ی این متن دشوار
خیلی خوب بود. ممنون